William Pye Water Scupture

Three Quays

My collaboration on this complex of apartments and shops was for the infinity pool design, and a water feature to frame the shop fronts at ground level. The building is on the North bank of the river Thames, adjacent to the Tower of London.

I was responsible for the tile design on the base of the pool and the water collection and finish on the front edge. The shop frontage is in mirror polished stainless steel with a thin film of water running down four columns. The water forms into rollwaves which catch the light and invite interaction from passers-by.

More information about rollwave

  • Image courtesy of Mace Ltd
  • General view of the frontage
  • Rollwaving water above the shop windows
  • View of the Shard from the building
  • Image courtesy of Mace Ltd
  • Image courtesy of Mace Ltd
  • Pedestrians interact with the flowing water

Concept development

  • Design development sketch
  • Design development sketch
  • Measurements for tile cutting
  • Mock-up of the finalised design

Construction

  • Water testing during manufacture of the panels
  • Water testing during manufacture
  • Image courtesy of Mace Ltd
  • The tiling nearly complete